Ianya merupakan satu industri dimana beribu-ribu pekerja yang dipanggil "Dabbawala" akan menghantar dan mengutip balik bekas makanan yang telah selesai digunakan untuk digunakan pada hari keesokannya.
Di Malaysia, trend ini semakin mendapat sambutan terutamanya di bandar-bandar besar seperti Kuala Lumpur dan Johor Bahru
Dengan adanya perkhidmatan ini para pelanggan tidak perlu lagi beratur untuk mendapatkan makanan, bersesak untuk mendapatkan parking dan tidak dikenakan bayaran yang mahal hanya untuk menjamu makanan.
"Apa perasaan anda apabila anda beratur untuk mendapatkan makanan dan mendapati lauk-pauk telah habis dijual???"
"Apa perasaan anda apabila order yang dibuat lambat tiba di meja makan anda???"
Melalui pengalaman berpuluh tahun menjamu selera di restoran dan cafeteria, kami berpendapat ini merupakan kaedah yang paling sesuai bagi memastikan masa anda dapat digunakan dengan effisyen dan berkualiti.
Gambar Hiasan:
No comments:
Post a Comment